Je bekijkt nu Wij wonen dichtbij de oceaan….

Wij wonen dichtbij de oceaan….

Op mijn 17e belde ik met mijn toekomstige gastgezin in Amerika, ik ging een jaar naar Amerika en kwam te wonen in Ontario, California. De mooiste mededeling was dat ze dichtbij de oceaan woonden. Wow, dat is cool, ik woonde in Sneek en dan moet je meer dan een uur rijden om op het strand te zitten.

Thanksgiving

In dat jaar vierde ik Thanksgiving, het grote feestweekend waarbij de Amerikanen op bezoek gaan bij hun familie. Wij gingen met het hele gezin (6 man sterk) in de familie-bus naar Salt Lake City. Natuurlijk speciaal voor de Hollander gingen we ook even naar Las Vegas. Al met al waren we 2 hele dagen bij de familie in Salt Lake City, hiervoor hadden we 24 uur non-stop doorgereden…..en dan moest de terugreis nog beginnen! Toch vinden Amerikanen dit dichtbij, voor hetzelfde geld moet je namelijk 3 uren vliegen.

Komt u ook helemaal naar……

Vandaag de dag krijgen wij vaak de vraag, komen jullie ook naar Rotterdam? Maar dezelfde vraag krijgen wij ook voor Groningen, Amsterdam of Eindhoven. Natuurlijk komen wij ook daar een mooie sta-op stoel brengen, wij hebben zelfs stoelen staan op de waddeneilanden in Maastricht en zelfs 1 in België! Nederland is klein, alles is te regelen.

Zonsondergang aan de stille oceaan

Als ik dan over de Afsluitdijk naar IJmuiden rijdt en daarna over de boulevard bij Zandvoort denk ik nog wel eens aan Amerika. We gingen daar regelmatig even de zonsondergang bewonderen aan de stille oceaan. Om 18:00 uur gingen we dan rijden om ruim een uur later aan de oceaan te zitten.

Ik denk dan met een glimlach terug aan dat eerste telefoongesprek, ik was blij want ik kwam in Amerika dichtbij zee te wonen……..totdat ik erachter kwam dat het nog steeds ruim een uur rijden was!

Dichtbij en ver het is maar hoe je het bekijkt

Door het grote Amerika ben ik anders gaan denken over dichtbij en ver. Amerika is even groot als geheel Europa………oftewel Nederland is klein.

Dus door mijn jaar in Amerika kunt u bij ons bedrijf echt in heel Nederland een sta-op stoel huren!
Wilfred Pathuis
Zeker Zit