1. Perfect zitten, de sta-op stoel Fitform vario 570 staat precies op de juiste zithoogte

Een Fitform vario 570 sta-op stoel is eenvoudig in te stellen op de juiste zithoogte. Met een inbussleutel en een meetlint wordt de hoogte ingesteld. De stoel wordt aangepast aan uw lengte. De juiste zithoogte heeft een positieve invloed op het zitcomfort.

Als de hoogte goed is ingesteld wordt beknelling van de bloedvaten voorkomen. Het is belangrijk dat de bovenbenen contact maken met de zitting zodat er drukverdeling is. Hierdoor zal het zitcomfort toenemen.

Als algemene richtlijn wordt aangehouden dat de bovenbenen horizontaal moeten zitten met de voet op de grond, gemeten met een 90 graden gebogen knie. In de sta-op stand moet dan alleen de voorvoet nog contact maken met de grond.

Als de zithoogte goed is en de voetensteun is ook aangepast aan de zithoogte dan zullen de hielen precies uitsteken als de voetensteun omhoog is. Let wel op, de juiste zitdiepte is hier ook van invloed op!

"U wil toch ook comfortabel zitten bij uw bezoek?"

Bel of mail met onze zit-specialist
ma – wo – vr: 9:00 tot 15:00uur
di + do: 9:00 – 12:00uur

sta-op stoel
De perfecte hoogte van uw sta-op stoel

2. De rugleuning is speciaal aangepast voor uw rug

De rugleuning van een fitform Vario 570 kan worden aangepast aan de contouren van uw rug. Samen met de zitspecialist maakt u de keuze voor de rugleuning die bij u past.

Er zijn vele verschillende soorten rugleuningen die allemaal snel en gemakkelijk op de stoel gemonteerd kunnen worden. De rugleuningen zijn ook na verloop van tijd aan te passen als dat nodig blijkt.

Voor mensen met een kromme of een scheve rug hebben we de perfecte rugleuning. Ook hele lange of juist korte ruggen kunnen we met de juiste maat rugleuning ondersteunen. 

Kuiprugleuningen geven steun aan de romp en helpen u rechtop zitten. Ook de extra zachte rugleuning in het midden voor de kromme rug geeft enorme drukverlaging en veel meer zitcomfort.

Doordat de rugleuning aangepast wordt op uw rug hebben wij altijd de ideale rugleuning voor u.

3. De lendesteun is opblaasbaar en in hoogte verstelbaar bij ieder Fitform vario 570

De lendesteun van Fitform maakt de aanpassing aan uw rug compleet. Deze ondersteuning voor de onderrug is aan te passen op iedere rug. De ene persoon heeft meer steun in de lende nodig als de ander. 

De lendesteun is opblaasbaar en daardoor aan te passen aan de holling van de rug.

Ook de hoogte van de lendesteun is aanpasbaar, dit is erg belangrijk want de steun moet wel precies op de juiste plek gegeven worden. Als de steun te hoog of te laag is ondervindt men meer hinder dan profijt van deze steun.

Met de perfecte dikte en hoogte van de lendesteun krijgt uw onderrug de optimale steun. De mate waarin de lendesteun is opgepompt kunt u zelf aanpassen met het aanwezige blaasbalgje.

rugleuningen voor sta-op stoel
Fitform rugleuningen voor sta-op stoel vario 570
lendesteun opblaasbaar

Fijn zitten, in een nieuwe Fitform stoel

Een prachtige nieuwe Fitform sta-op stoel, vele opties mogelijk. Comfortabel zitten in een nieuwe stoel, kies uw favoriete kleur en bepaal de maat samen met onze zitspecialist. Wij garanderen snelle levering en gratis een leenstoel.

antraciet sta-op stoel
Marja staand achter stoel beige
Marja staand achter stoel blauw
Zand sta-op stoel
Marja staand achter stoel rood
Marja staand achter stoel groen

 4. Het juiste nekkussen geeft uw nek optimale steun

het druppel hoofdkussenDe verschillende comfort standen van een Fitform vario 570 vereisen verschillende ondersteuning van het hoofd. Het nekkussen wordt er los bij geleverd en heeft een gewicht aan het uiteinde waardoor het kussen makkelijk blijft hangen, maar ook weggehaald kan worden.

Als u rechtop zit in de stoel heeft u geen kussen nodig in de nek. Als u de sta-op stoel kantelt, kan het hoofd lekker neergelegd worden en dan is een nekkussen belangrijk. 

Bij een diepere nekholte is een dikker kussen nodig. Fitform heeft verschillende vormen gemaakt en elk kussen kan met losse vulling gevuld worden, u kunt dan zelf de perfecte dikte bepalen.

Ook als de schouders verder naar voren staan of bij versterkte krommingen bij de borstwervels, is er meer ruimte om op te vullen. Een dik kussen is dan nodig om het hoofd goed te ondersteunen. Als het kussen dan te dun is gaat het hoofd te ver naar achteren en dat zit niet lekker.

Met de juiste vorm en de juiste dikte van het kussen wordt het hoofd perfect ondersteund.

5. De hoofdsteun is knikbaar, aan te passen aan de kromming van uw nek

De hoofdsteun van iedere Fitform Vario 570 is knikbaar en met de hand te buigen richting het hoofd. Door deze hoofdsteun goed af te stellen zal het nekkussen goed steun vinden in de nek.

Vooral bij mensen met een versterkte kromming bij de borstwervels is het belangrijk om de hoofdsteun naar voren te knikken. Dit geeft de juiste steun en zorgt voor een ontspannen houding. 

De hoofdsteun in combinatie met het nekkussen zijn een belangrijk onderdeel van het comfortabele gevoel dat men ervaart in de stoelen van Fitform.

6. De zitdiepte is bij de Fitform vario 570 precies aangepast op uw beenlengte

sta-op stoel instellenDe juiste zitdiepte is voor het zitcomfort erg belangrijk. Als de diepte te groot is zakt u onderuit waardoor u in de rug gaat ´hangen´. Is de zitdiepte te kort, dan hebben uw bovenbenen niet genoeg steun

Door de perfecte lengte van de zitting worden de bovenbenen goed ondersteund en wordt de druk goed verdeeld. De knieholtes moeten net vrij zijn van de zitting, dit zorgt voor een goede doorbloeding naar de benen.

De zitdiepte is per 2 cm instelbaar, dit is ruim voldoende omdat er speling is bij de knieholte. 

Als u echt heel lang bent is er zelfs de optie voor extra zitdiepte! Bent u klein, dan wordt de zitdiepte aangepast door een dikkere rugleuning.

Zo is voor zowel kleine mensen als grote mensen de perfecte zitdiepte gegarandeerd in een Fitform stoel. 

Doordat deze juiste zitdiepte zal de druk goed verdeeld worden en ervaart u extra zitcomfort.

7. De zitting is aangepast aan uw lichaamsgewicht

zitting vervangen service sta-op stoelAfhankelijk van uw lichaamsgewicht wordt de zachtheid van uw zitting bepaald, ook kunnen er verschillende soorten zittingen in de stoel. 

De zittingen van de sta-op stoel Fitform Vario 570 kan heel snel een eenvoudig verwisseld worden, hierdoor kunnen we voor ieder postuur de juiste zitting monteren.

Heeft u een speciaal anti decubitus zitting nodig in uw stoel, wij kunnen de stoel omtoveren tot een echte anti decubitus sta-op stoel. We monteren dan een plankzitting en u krijgt een perfect AD-kussen in uw stoel.

Met de juiste zitting ervaart u het best mogelijke zitcomfort.

8. De armsteunen staan precies op de juiste hoogte

sta-op stoel instellen, armsteunen verstellen bij fitform vario 570Door de armen op de juiste hoogte te ondersteunen zit u met ontspannen schouders en ervaart u een extra hoog zitcomfort. De armsteunen moeten de onderarmen precies ondersteunen, te laag of te hoog brengt spanning in de schouder en nek. 

Doordat de armsteunen later nog makkelijk te verstellen zijn, is het zitcomfort tot in lengte van jaren gegarandeerd. Dat is heel praktisch, want hoe ouder we worden des te lager moeten de armsteunen staan. We krimpen namelijk in de wervelkolom, terwijl de armen in lengte gelijk blijven. Hierdoor moet de armsteun steeds lager. 

Door de perfecte ondersteuning van de armen kunnen de schouder en nekspieren ontspannen.

9. Armsteunen verwisselbaar bij iedere vario 570

De basis armsteun geeft goede steun aan de onderarmen, toch zijn er situaties dat er andere eisen van de armsteunen worden gevraagd.

We kunnen de armsteunen verbreden naar de binnenkant of naar de buitenkant, dit kan extra comfort geven als men een extra brede sta-op stoel heeft. Ook bij een halfzijdige verlamming kan de verbreding extra steun en comfort geven.

Op de een armsteun kan tevens een CVA armlegger gemonteerd worden, deze geeft bij een halfzijdige verlamming extra steun en comfort. Voor iedere situatie hebben is een oplossing!

Doordat de armsteun verwisselbaar zijn kunnen wij iedere sta-op stoel Vario 570 aanpassen met de gewenste armsteun

10. De voetensteun is lekker zacht en geeft steun aan de benen

zachte voetensteun bij fitform vario 570Met de voetensteun omhoog en een beetje kanteling zit u heerlijk achterover in de sta-op stoel. Op de voetensteun zit extra schuim zodat dit comfortabel aan voelt. De hoogte van de voetensteun stelt u zelf in en is variabel en daardoor altijd comfortabel, in tegenstelling tot een los voetenbankje, waar vak kussens bij nodig zijn.

Ondanks de naam voetensteun, geeft deze steun voornamelijk steun aan de onderbenen. De voeten steken net over de steun heen, dit is belangrijk want anders komt er te veel druk op de hiel. 

Als extra aanpassing op de voetensteun is een verlengde voetensteun mogelijk, dit is belangrijk als u vaak met schoenen in de stoel zit. Met orthopedische schoenen kan de lichte steun onder de schoen dan comfortabel zijn.

Door de zachte voetensteun is het heerlijk zitten en liggen in de sta-op stoel.

11. De kantelfunctie zorgt dat u lekker achterover kunt zitten

Ontspannen zitten met de kantelstand op de fitform vario 570Door gebruik van de unieke kantelfunctie op de Fitform vario 570 kunt u heerlijk ontspannen zitten en liggen in de stoel. Doordat de stoel kantelt wordt de druk verdeeld over uw gehele lichaam, u kunt uw hoofd laten rusten en u wordt helemaal zen.

Als u de beensteun omhoog heeft gedaan en de rugleuning in een comfortabel hoek heeft staan kunt u afwisselend zitten met de kantelfunctie. Er veranderen geen hoeken in de gewrichten, u wordt alleen achterover gewiegd. Hierdoor veranderen de drukpunten steeds en dit vermindert de kans op doorzitten.

Met de kantelfunctie is het heerlijk ontspannen in de sta-op stoelen van Fitform.

12. Gemakkelijk opstaan geeft rust

Met de sta-op functie weet u dat u altijd zelfstandig uit de stoel kunt komen. De zekerheid die dit geeft maakt dat u heerlijk kunt rusten in de stoel.

Bij iedere sta-op stoel van Fitform kan de opsta-stand apart afgesteld worden. Samen met de zitspecialist kiest u de stand. Bij elk ziektebeeld kan de juiste opsta-hulp worden uitgezocht. De mate van kanteling naar voren en hoogte die de stoel geeft bij het opstaan zijn in te stellen.

Doordat u gemakkelijk kunt opstaan kunt u heerlijk genieten van de sta-op stoel.

13. Drie motoren geven optimaal comfort

De Fitform sta-op stoel wordt standaard uitgerust met 3 motoren, dit geeft optimaal comfort omdat iedere functie apart kan worden afgesteld. U heeft hiermee de perfecte relax stoel!

U kunt de voetensteun en de rugleuning in elke stand zetten die u wenst. Samen met de kantelverstelling zijn alle instellingen denkbaar en is de stoel traploos instelbaar. Het kantelen van de stoel naar achteren geeft veel comfort, het kantelen naar voren is de sta-op stand van de stoel en kunt u gebruiken als dat nodig is. 

De sta-op stoel biedt optimaal comfort door de 3 verschillende elektromotoren.

14. Verschillende breedtematen van hetzelfde model

Verschillende breedte maten van de fitform vario 570Uw perfecte sta-op stoel heeft de breedtemaat die bij u past. De juiste breedtemaat zorgt er voor dat u bijvoorbeeld niet scheef zakt of te krap zit.

Fitform stoelen worden vanaf 45cm breed met stappen van 6 cm breder en gaan tot een maximale breedte van 87cm!

U kunt ervan uitgaan dat de breedtemaat goed is als u aan beide zijden nog een handdikte ruimte heeft. Natuurlijk is dit slechts een richtlijn. Het is heel persoonlijk wat u prettig vindt zitten. De één zit graag wat krapper naar de zijkant terwijl de ander meer ruimte wil hebben.

De sta-op stoel Fitform vario 570 is altijd in de juiste breedtemaat te krijgen en geeft daardoor goed zitcomfort.

15. Veel kleuren om uit te kiezen, de juiste kleur maakt u vrolijk

Fitform vario 570 in uw eigen kleur stofIedere nieuwe sta-op stoel van Fitform kan in de gewenste kleur gekozen worden. Doordat de stoel zo mooi bij uw interieur past geeft dit een goed gevoel.

Natuurlijk helpt een goed gevoel bij een comfortabele zit.

Hopelijk kunt u nu niet wachten om in zo’n heerlijke stoel te zitten. U kunt ze bij ons kopen en huren, vraag ons naar de mogelijkheden.

Team Zeker Zit

085-3032913

[email protected]

"U wil toch ook comfortabel zitten bij uw bezoek?"

Bel of mail met onze zit-specialist
ma – wo – vr: 9:00 tot 15:00uur
di + do: 9:00 – 12:00uur