De beste sta-op stoel voor zware mensen, zonder kraken gewoon goed zitten

Een Fitform stoel die perfect comfort geeft. Makkelijk opstaan zonder problemen, dat wilt u toch ook. Stoelen met breedte maten van 63cm, 69cm of 75cm geven perfect zitcomfort voor zware mensen. De Zeker Zit stoelen zijn gegarandeerd tot 300kg gebruikersgewicht.

Onze nieuwe Zeker Zit XXL sta-op stoel huren concept garandeert u iedere 3 jaar een nieuwe stoel! Voor € 100,- per maand zit u altijd goed, inclusief onderhoud en om de 3 jaar een stoelwissel.

Gebruikersgewicht tot 300kg

Bij ieder postuur past een bepaalde breedtemaat. Sta-op stoelen zijn er in 4 soorten breedtematen. De breedte van uw heupen is bepalend. Bekijk wat u prettig vindt, heeft u graag ruimte in de stoel of wilt u precies passend zitten? Fitform is een van de beste merken in sta-op stoelen

Standaard, smal, breed en XXL

Postuur en zitbreedte

Smal: 45cm tot 46cm
Normaal: 50cm tot 51cm
Gezet: (max 150kg): 56cm tot 57cm
Stevig: (tot 225kg): 63cm tot 87cm

Stoelen van 63 cm breed of meer worden vaak zwaar belast, daarom hebben wij deze stoelen opnieuw uitgevonden, de Zeker Zit XXL-stoelen voor zware mensen kunnen tot 300kg gebruikersgewicht aan!

Voordat u een tweedehands sta-op stoel gaat huren kunt u bepalen welke breedte maat voor u geschikt is. Lees meer over ergotherapie en sta-op stoel advies.

Zit-specialist Carolien:

"U wil toch ook comfortabel zitten bij uw bezoek?"

Hoogte en zitdiepte instelbaar bij sta-op stoelen voor zware mensen

De XXL sta-op stoelen zijn instelbaar in hoogte en diepte. Als wij de stoel bij u afleveren wordt dit volledig op uw maat afgesteld.

De zithoogte van de XXL sta-op stoel gaat vanaf 42cm hoogte tot 60cm hoog. Ook de tweedehands sta-op stoelen van Fitform zijn op deze manier instelbaar.

De zitdiepte van de obesitas stoelen kunenn in 44cm, 47cm, 50cm en 53cm. Als extra diepte kan ook 55cm en 57cm

Uw lengteZithoogteZitdiepte
1m50 - 1m6040 - 42cm44 - 47cm
1m60 - 1m7044 - 48cm47 - 50cm
1m70 - 1m8049 - 52cm50 of 53cm


De sta-op stoelen voor zware mensen in het Zeker Zit concept kunnen allemaal de hierboven genoemde standen worden ingesteld. U ervaart het perfecte zitcomfort in deze fijne stoelen.

vele soorten rugleuningen op tweedehands sta-op stoelen
Vele soorten rugleuningen

Zeker Zit XXL-sta-op stoel concept

Vanaf 2021 kunt u een perfecte nieuwe sta-op stoel XXL huren. U heeft de keus uit 2 stofsoorten en uit twee kleuren. De XXL stoelen hebben nieuwe zittingen, nieuw schuim en zijn belastbaar tot 300kg gebruikers gewicht.

U betaald € 100,- per maand huur

  • Hiervoor heeft u altijd een perfecte XXL sta-op stoel
  • inclusief onderhoud van de stoel
  • Iedere 3 jaar een nieuwe zitting
  • Iedere 3 jaar een nieuwe stoel
Schrijf u vandaag nog in voor onze wachtlijst, in juni 2021 leveren wij de eerste 10 XXL sta-op stoelen voor zware mensen.

Zit-specialist Carolien:

"U wil toch ook comfortabel zitten bij uw bezoek?"

Sta-op stoelen van Fitform, al decennia de beste sta-op stoelen voor zware mensen

De beste sta-op stoelen worden sinds jaar en dag gemaakt door Fitform en Doge. Deze stoelen werden vroeger door de zorgverzekeraars vergoed. Een goede Fitform of Doge sta-op stoel kan gerust 15 tot 20 jaar mee. De stoelen van de andere merken geven sneller problemen bij het onderhoud. Ook is het moeilijker om onderdelen te vervangen van deze stoelen.

Bij Zeker Zit kan je deze XXL sta-op stoelen zelfs huren.

Wat is een sta-op stoel
Opstaan, wat is een sta-op stoel

Sta-op stoelen zonder kraken en piepen

De Fitform sta-op stoelen voor zware mensen zijn zo gemaakt dat ze bijna nooit piepen of kraken. Jaarlijks onderhouden van deze XXL sta-op stoelen is natuurlijk wel erg belangrijk. Als u met het Zeker Zit XXL-sta-op stoel concept een stoel huurt komen wij ieder jaar voor onderhoud. Om de 3 jaar krijgt u een nieuwe stoel zodat wij de oude stoel helemaal kunnen checken in onze werkplaats. U bent gegarandeerd van een perfecte XXL sta-op stoel, bijna altijd zonder kraken en piepen.

Armsteunen in hoogte verstelbaar ook bij de XXL sta-op stoelen

De hoogte van de armsteunen is voor uw schouders en nek erg belangrijk, Als de armsteunen te hoog staan, gaat u uw schouders optrekken. Staan de armsteunen te laag dan gaat u scheef zitten. Bij de XXL sta-op stoelen zakken de armsteunen snel naar beneden, bij onze Fitform stoelen kan dat niet gebeuren. De perfecte sta-op stoel voor zware mensen dus.

Armsteun hoogte bepalen

Om de hoogte te bepalen gaat u in de stoel zitten en legt uw handen op uw buik. De schouders houdt u ontspannen. De hoogte van de armsteun moet zo staan dat uw elleboog in deze houding enige steun heeft, dit is bij de extra brede sta-op stoelen vaak best hoog. 

tweedhands sta-op stoel armsteunen vervangen
Armsteunen vervangen
dopsleutel 13, armsteun vervangen