Makkelijk verstelbaar, Fitform stoel voor rugklachten

 Heeft u vaak rugklachten in de onderrug? Rugklachten kunnen grote gevolgen hebben bij het zitten. De Fitform vario 570 is de ideale stoel voor rugklachten. Juist de comfort functies van een maatwerk Fitform sta-op stoel kunnen verlichting geven. Door regelmatig de kantelfunctie op de sta-op stoel te gebruiken zulen uw rugklachten in de onderrug verminderen. U kan langer blijven zitten en echt even uitrusten!

Ook bij hernia klachten kan het verzitten moeilijker gaan. Doordat de sta-op stoelen 3 motoren hebben kunt u wisselen van houding. De Fitform kantelfunctie geeft u in de stoel minder rugklachten.

Op de website van 50plus land geeft men duidelijk aan dat de beste stoel voor rugklachten een maatwerk sta-op stoel is.

stoel voor rugklachten
Heerlijk ontspannen zitten of liggen

Film, Stoel voor rugklachten

Fysiotherapeut zorgt voor Maatwerk

Bij Zeker Zit komt altijd de fysiotherapeut uw sta-op stoel op maat stellen. Zowel bij het huren van een sta-op stoel als het kopen, u zit perfect op maat.

Wij hebben verschillende rugleuningen en zittingen die op iedere sta-op stoel passen.

Opties bij een stoel voor rugklachten

De standaard opties die handig kunnen zijn bij een Fitform sta-op stoel en rugpijn zijn:

 1. Speciale zachte rugleuning
  De zachte rugleuning wordt ook wel kyphose rugleuning genoemd. Deze is vooral perfect als u een kromme rug heeft. Doordat het midden gedeelte van de rugleuning zacht is geeft dit geen drukpunten.
 2. intelli gel zitting
  Een intelli-gel zitting zorgt voor de ideale vorm van de zitting. De druk wordt goed verdeeld waardoor ook de rug wordt ontlast. U kunt in iedere sta-op stoel van Zeker Zit een intelli-gel zitkussen krijgen. Ook kan er een los AD kussen in de stoel gelegd worden.
 3. Draaischijf
  Het draaiplateau voorkomt dat u scheef hoeft te zitten in de sta-op stoel. Als u naar buiten wil kijken of bij het bezoek wil zitten, u kunt de stoel gemakkelijk bijdraaien.
  Onder iedere stoel uit het huur segment kan een draaischijf gemonteerd worden.
 4. Kuiprugleuning
  De kuiprugleuning geeft zijwaartse steun in de onderrug. Dit maakt het een ideale stoel voor rugklachten. Als u de stoel goed kanteld geeft de kuip rugleuning voor extra steun en kunnen de klachten verminderen.
 5. Nekkussen met perfecte pasvorm
  Als de nek goed ondersteunt wordt geeft dit ontspanning in de gehele rug. De nek is het bovenste gedeelte van de rug. We hebben verschillende soorten nekkussen bij onze stoelen. Het beste kussen is het nekkussen in druppelvorm, deze kan op 2 manieren in de nek, waarbij er altijd de perfecte aansluiting is. Ook kan het bovenste gedeelte van de rugleuning versteld worden, dit moet wel handmatig.
 6. Rugleuning hoogte
  De juiste rugleuning hoogte zorgt ervoor de de lendesteun op de juiste hoogte zit. Ook kan het hoofd dan goed ondersteund worden. We hebben rugleuningen voor kleine mensen tot 1m40cm en lange mensen tot 2m10cm. Bij de lange mensen is een extra diepe zitting ook aan te raden. Deze kunnen op al de nieuwe stoelen besteld worden.
Maatwerk stoel voor rugklachten
Maatwerk door fysio

Stoel voor rugklachten

Wij zorgen ervoor dat iedere sta-op stoel perfect op maat wordt gezet. Zowel bij onze huur stoelen als de koop stoelen garanderen wij perfect maatwerk.

De zitdiepte en hoogte en de armsteun hoogte worden tot op de cm nauwkeurig afgesteld. Dit gebeurd gewoon bij u thuis. 

Vooraf wordt de breedtemaat van de sta-op stoel bepaald.

8 soorten rugleuningen bij stoel voor rugklachten
8 soorten rugleuningen

8 soorten rugleuningen

De rugleuning kan op iedere stoel gemaakt worden op de juist hoogte. 72cm, 84cm, 94cm of 104cm.

Ook kan iedere rugleuning als kyphose rugleuning gemaakt worden. Naast de kyphose rugleuning kan er ook een kuip rugleuning op gezet worden. Ook de combinatie van kuip en kyphose rugleuning is mogelijk.