Een sta-op stoel is niet zomaar een stoel, een goede stoel is perfect maatwerk. Zitten met de perfecte zitdiepte, op de perfecte zithoogte is bij een kwetsbaar lichaam zeer belangrijk.

Maar met alleen de juiste maatvoering kom je niet tot het ideale zitcomfort. Door de stoel goed te kantelen, en te wisselen in de kantelstand gaat het zitcomfort enorm vooruit.

Hoe moet u kantelen in een Fitform sta-op stoel van Zeker Zit?

  1. Druk op de rechter gele knop om de voetensteun uit te doen
  2. Druk op de rechter rode knop om te kantelen naar achteren
  3. Met de rode knoppen kunt u bepalen hoeveel u wilt kantelen

Kantelen is als wippen op een stoel

Vroeger op school lekker nonchalant wippen op de stoel, het zat best lekker….alleen natuurlijk funest voor die gammele stoeltjes.

Met de Fitform sta-op stoelen kan je perfect veilige wippen (kantelen) met de stoelen. De zitting van de stoel komt achterover te staan en we glijden niet meer naar voren! Natuurlijk wel lekker de benen omhoog doen, want bungelende voeten zijn niet fijn.

Kantelen, de zitting als wigvorm

De vergelijking met een wigvorm is ook mooi, de zitting zit niet meer vlak. Het is een wigvorm, met de hoge kant aan de voorkant. Bij verminderde spierkracht of een lage rompstabiliteit kunt u toch goed blijven zitten. Ook in combinatie met een kyphose rugleuning, en ideaal bij zitten met de ziekte van Parkinson.

Maatwerk sta-op stoel van Zeker Zit

Nooit meer scheef zakken door te kantelen

Bij vermoeide spieren, bij verlies van kracht in de spieren kunnen we niet lang rechtop zitten. De zwaartekracht zorgt er dan voor dat we omvallen, zijwaarts of voorwaarts. Allerlei snelle oplossingen worden bedacht maar werken NIET. Zijsteunen, armsteun hoog, het werktaverechts.

De oplossing bij scheefzitten is goed gebruik van de kantelfunctie, rugleuning naar achteren en benen omhoog. U zakt nu niet meer scheef, uw rug kan rusten in de rugleuning. 

Bij extreem scheefzitten, kan dan als extra ondersteuning een kuipje in de rugleuning gezet worden. Dit kan bij Zeker Zit in iedere sta-op stoel, ook bij het huren van een sta-op stoel.

Alleen de voetensteun en rugleuning gebruiken is niet genoeg

Vaak doen we wel de benen omhoog en de rugleuning wat naar achteren, maar dit is niet lang vol te houden. Doordat de zitting nog vlak staat zal er een glijbeweging naar voren ontstaan.

Door uw eigen rug wordt u uit de stoel geduwd. Resultaat is dat we met de handen gaan knijpen om op de plaats te blijven. Deze situatie is zeer slecht voor decubitus, de oplossing is de kantelstand van Fitform gebruiken. Door te kantelen zien we altijd direct dat de mensen ontspannen en rustiger komen te zitten.

"U wil toch ook comfortabel zitten bij uw bezoek?"

Bel of mail met onze zit-specialist
ma – wo – vr: 9:00 tot 15:00uur
di + do: 9:00 – 12:00uur

Zitlig en Ligzit

Deze termen zijn mooi te gebruiken voor het zitten of liggen in een sta-op stoel. Als u de kantelfunctie een klein beetje gebruikt zit u nog redelijk rechtop, het is meer zitten dan liggen.

Als u de kantelfunctie verder naar achteren zet en de rugleuning ook is het meer liggen dan zitten, uiteraard met de voetensteun omhoog.

Bij extreme vermoeidheid gebruik dan de Lig – zit functie, dus veel kantelen en rugleuning naar achteren.

Bij een actievere zit gebruik dan de ZIT-lig functie, dus een klein beetje kantelen en den benen wat omhoog. U kunt nog fijn televisie kijken of met uw bezoek praten.

Waarom is kantelen nu zo belangrijk in een Fitform sta-op stoel?

    1. Voorkomen van glijbeweging naar voren, voorkomen van decubitus
    2. Voorkomen van scheefzitten
    3. Bij veelzitten is de kantelfunctie te gebruiken om te wisselen tussen zitten en liggen

Trots op onze mooie reviews

4,8
Rated 4,8 out of 5
4,8 van 5 sterren (253 reviews)
Lees onze reviews...
Rozell
Rozell
De ene dag besteld de andere dag in huis
Lees verder
Supersnelle levering van de sta-op stoel voor mijn moeder. En ze slaapt er zo ontzettend goed in dat ze er beter uit ziet en zich veel fitter voelt. Mijn moeder zegt dat het haar "nestje" is. Dus we zijn er heel blij mee :-).
LG
LG
Amazing
Lees verder
Uiteraard zei mijn vader: “Dit had ik veel eerder moeten doen…”. Mijn vader heeft nu een actievere houding, kan beter opstaan en zitten, maar loopt inmiddels ook beter. Dus lieve mensen, gewoon regelen!
van Nijendaal
van Nijendaal
Goede service, betrouwbaar
Lees verder
Snelle levering op maat gemaakt ter plekke en voelt betrouwbaar. Ik kreeg nieuwe heup na val in buitenland. Deze stoel is voor mijn herstel een goede vriend.
Vorige
Volgende