Een sta-op stoel kan een geweldige oplossing zijn voor mantelzorgers en hun geliefden. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen om mensen te helpen bij het opstaan en gaan zitten, en bieden tal van voordelen voor zowel de zorgontvanger als de zorgverlener.

Voor mantelzorgers kan een sta-op stoel de fysieke belasting verminderen die gepaard gaat met het helpen van hun geliefde om op te staan en te gaan zitten. Dit kan vooral nuttig zijn voor zorgverleners die rugproblemen hebben of ouder zijn en mogelijk minder kracht hebben. Het gebruik van een sta-op stoel kan ook de veiligheid verhogen, omdat het risico op vallen of uitglijden tijdens het opstaan of gaan zitten wordt verminderd.

Voor de zorgontvanger kan een sta-op stoel de onafhankelijkheid vergroten en hen helpen om langer thuis te blijven wonen. Dit is vooral waardevol voor ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen die moeite hebben met opstaan uit een normale stoel. Een sta-op stoel biedt ook extra comfort en ondersteuning, waardoor de zorgontvanger minder pijn en ongemak kan ervaren.

 

"U wil toch ook comfortabel zitten bij uw bezoek?"

Bel of mail met onze zit-specialist
ma – wo – vr: 9:00 tot 15:00uur
di + do: 9:00 – 12:00uur

Daarnaast bieden sta-op stoelen vaak extra functies, zoals verstelbare rugleuningen en voetsteunen, die de zorgontvanger meer comfort en een betere zitpositie bieden. Ook de kantelfunctie van de sta-op stoelen geeft veel comfort en voordelen.

Kortom, een sta-op stoel kan een waardevolle aanvulling zijn op de mantelzorg. Het kan de fysieke belasting verminderen voor zorgverleners en de onafhankelijkheid en het comfort vergroten voor de zorgontvanger. Overweeg het gebruik van een sta-op stoel als u op zoek bent naar manieren om de mantelzorg te verbeteren.

Veel klanten van ons krijgen hulp via de mantelzorg. Deze mantelzorgers hebben een belangrijke taak en hebben vooral een zware taak. Om hen te ontlasten kan een sta-op stoel een uitkomst zijn. De sta-op stoel kan voor degene zijn die verzorgt wordt, maar ook voor de mantelzorger zelf natuurlijk! Vaak komt ook de thuiszorg of thuishulp, voor hen is de sta-op stoel ook een verlichting van de werklast.

steunpunt mantelzorg

In veel plaatsen is een steunpunt mantelzorg, deze geven mantelzorgondersteuning. Zij kunnen u advies en tips geven over de mantelzorg. Ook kunt u hen altijd vragen of een sta-op stoel de juiste keus is.

Huur sta-op stoelen van Zeker Zit

Koop sta-op stoelen van Zeker Zit