Hoe moet u kantelen in een Fitform sta-op stoel van Zeker Zit?

 

  1. Druk op de rechter gele knop om de voetensteun uit te doen
  2. Druk op de rechter rode knop om te kantelen naar achteren
  3. Met de rode knoppen kunt u bepalen hoeveel u wilt kantelen
kantelfunctie sta op stoel
kantelen in uw stoel

U maakt veel gebruik van uw sta-op stoel, de kantelfunctie is dan zeer belangrijk. Door de stoel achterover te kantelen voorkomt u doorzit plekken, en gaat het zitcomfort enorm vooruit. 

 

Bij kantelen gaat de zitting in een helling naar achteren, de heup-rughoek en de kniehoek blijft gelijk. Met kantelen komen de benen hoger gaat het hart juist lager, ideaal voor afvoer van het vocht uit uw benen. Bij een revalidatie van een hernia is dit erg belangrijk.

 

handbediening Fitform vario 570
Kantelen, rode knoppen

Voorkom scheef zakken, gebruik de kantelfunctie!

Zakt u snel scheef in uw stoel? Zakt u voorover? De oplossing is al voor u gemaakt. Gebruik de kantelfunctie in de sta-op stoel en uw zitcomfort zal enorm vooruit gaan!

Met het kantelen kunt u niet uit de stoel glijden, u zakt niet meer scheef. Ook de juiste rugleuning is daarbij belangrijk.

Als u gaat zitten is het belangrijk eerst de voetensteun iets omhoog te zetten. Met de rechter gele knop. Daarna met de rechter rode knop de sta-op stoel kantelen. U glijdt dan als het ware in de stoel. Ook met een minimale rompbalans blijft u dan rechtop zitten.

Bekijk de handbedieningskaart

Zeker Zit-specialist:

"U wil toch ook comfortabel zitten bij uw bezoek?"
kantelfunctie, kantelen sta-op stoel
kantelfuctie sta-op stoel

Vocht uit de benen

Doordat u de stoel gaat kantelen in combinatie met de voetensteun zal het vochtafvoer uit de benen ideaal zijn.

De benen komen omhoog en tegelijkertijd gaat het hart naar beneden, vochtafvoer gaat dan net zo makkelijk als in bed. U voorkomt oedeem en ontlast uw hart. Ideaal bij hartfalen.